Smuklė "Juonė pastuogė"

    <<<Titulinis           
   Užsakymų telefonai: 841 524926, 8656 43363   El.paštas: jonis.smukle@splius.lt   Adresas: Aušros al.31A, Šiauliai       
Apie smuklę Turistams Lauko prekyba, banketai Renginių fotogalerija Interjeras Kontaktai
 
 Dienos pietūs
 Maistas į namus
 Vaikams
 Jūsų šventei
 Viskas prie alaus
 Salotos
 Šalti užkandžiai
 Sriubos
 Bulviniai patiekalai
 Miltiniai patiekalai
 Žuvies patiekalai
 Kiaulienos patiekalai
 Jautienos patiekalai
 Vištienos patiekalai
 Vegetariški
 Žemaitiški valgiai
 Desertas
 Gėrimai
 Alus, sidras
 Vynas, šampanas
 Stiprūs gėrimai
 Alergenų sąrašas
 

ALERGENŲ SĄRAŠAS IR JŲ ŽYMĖJIMAS

Dėl alergenų patiekaluose klausti aptarnaujančio personalo.
Rūpindamiesi jūsų sveikata, pateikiame Alergijas arba netoleravimą sukeliančių medžiagų ir jų produktų sąrašą, jų žymėjimą patiekaluose:
 
1 – Glitimo turintys javai  ir jų produktai ( kviečiai, rugiai,miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos).
Išskyrus: kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės; kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus; miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus; javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
 
2 – Garstyčios ir jų produktai.
 
3 – Kiaušiniai ir jų produktai.
 
4 – Žuvys ir jų produktai, išskyrus: žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą; žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui.
5 – Žemės riešutai ir jų produktai.
 
6 – Sojų pupelės ir jų produktai, rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus; natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą; iš sojos pupelių aliejaus gautus fitosterolio esterius; augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių.
 
7 – Pienas ir jo produktai ( įskaitant laktozę), išskyrus : išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai; laktitolį.
 
8 – Riešutai ir jų produktai, t.y. migdolai, lazdyno, graikiniai riešutai, anakardžiai, pekaninės karijos, brazilinės bertoletijo, pistacijos, makadamijos ar Kvinslendo riešutai. Išskyrus: riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
 
9 – Salierai ir jų produktai.
10 – Sezamo sėklos ir jų produktai.
 
11 – Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10mg/kg arba 10mg/l, visame SO2  skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus
 
12 – Lubinai ir jų produktai.
13 – Vėžiagyviai ir jų produktai.
 
14 – Moliuskai ir jų produktai.