PASTABA: Dėl alergenų patiekaluose klausti aptarnaujančio personalo
Rūpindamiesi jūsų sveikata, pateikiame alergijas arba netoleravimą sukeliančių medžiagų ir jų produktų sąrašą, jų žymėjimą patiekaluose:
1 – Glitimo turintys javai ir jų produktai
(kviečiai, rugiai,miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos atmainos). Išskyrus: kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės, kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus, miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
2 – Garstyčios ir jų produktai.
3 – Kiaušiniai ir jų produktai.
4 – Žuvys ir jų produktai, išskyrus: žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą, žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui.
5 – Žemės riešutai ir jų produktai.
6 – Sojų pupelės ir jų produktai, rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus; natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolacetatą, natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą; iš sojos pupelių aliejaus gautus fitosterolio esterius; augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių.
7 – Pienas ir jo produktai ( įskaitant laktozę), išskyrus : išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai, laktitolį.
8 – Riešutai ir jų produktai, t.y. migdolai, lazdyno, graikiniai riešutai, anakardžiai, pekaninės karijos, brazilinės bertoletijo, pistacijos, makadamijos ar Kvinslendo riešutai. Išskyrus: riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai.
9 – Salierai ir jų produktai.
10 – Sezamo sėklos ir jų produktai.
11 – Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10mg/kg arba 10mg/l, visame SO2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams, atgamintiems pagal gamintojų nurodymus.
12 – Lubinai ir jų produktai.
13 – Vėžiagyviai ir jų produktai.
14 – Moliuskai ir jų produktai