Gerbiami kelionių Lietuvoje organizatoriai, turistai,
Maloniai kviečiame užsukti į senas tradicijas turintį gyvos muzikos klubą – smuklę „Juonė pastuogė“, kuris įsikūręs Šiaulių miesto centre jaukioje ir ramioje vietoje. Pas mus naujai rekonstruotame vasaros kiemelyje, kur daug žalumos ir grynas oras, galėsite pailsėti nuo kelionės triukšmo, papietauti, išgerti šalto alaus ar giros bokalą. Vienu metu galime priimti iki 250 lankytojų. Esant blogam orui aptarnaujame smuklės salėje (iki 70 žmonių) arba pavėsinėse įjungiame specialiai sumontuotus lauko šildytuvus. Pasirūpiname dviračių, motociklų, autobusų ir kito transporto parkavimu, kuris yra nemokamas.
Gurmanams galime pasiūlyti sočių tradicinių lietuviškų patiekalų ar ant laužo keptų gardumynų. Taip pat turistams ir mūsų svečiams siūlome Žemaitijos regiono valgių degustaciją (cibulynė, kastinys su karštomis bulvėmis, spirgutis, naminė kmynų gira ir kt. – juos turistinėms grupėms galima užsisakyti iš anksto).
Turėdami šiek tiek laiko pas mus galite apžiūrėti originalią alaus bokalų kolekciją ir išbandyti sunkiausią Lietuvoje kantri dviratį, kurio ratai pagaminti iš girnapusių. Apžiūrėti armoniką ilgiausiomis dumplėmis ir didžiausią taburetę Lietuvoje arba pasimatuoti didžiausią odinę kaubojišką skrybėlę. Savaitgaliais smuklės salėje arba vasaros kiemelyje vyksta gyvos muzikos vakarėliai.
Žemaičių regiono valgių degustacija
Turistų grupėms ir smuklės „Juonė pastuogė” svečiams galime pasiūlyti žemaitiškų patiekalų degustaciją (cibulynė, kastinys su karštomis bulvėmis, spirgutis su karštomis bulvėmis, naminė kmynų gira ir kt.). Tai autentiški Žemaitijos regiono patiekalai, kuriuos valgydavo mūsų tėvai ir senoliai. Degustacijos užsakomos iš anksto ir yra paruošiamos mažesnėms ar didesnėms turistų ir lankytojų grupėms (10 – 40 žmonių) ant atskiro bendro stalo. Degustacijos valgių sudėtis, kiekis ir jų kaina derinama atskiru susitarimu.
1 VARIANTAS: 13,00 €
ŽEMAITIŠKŲ VALGIŲ DEGUSTACIJA
Raugintų kopūstų sriuba su šonine (rauginti kopūstai, šoninė, bulvės, morkos, svogūnai, žalumynai, esant dideliam kiekiui verdama ant laužo dideliame puode po atviru dangumi, patiekiama karšta atvykus turistams)
Lašiniuotis (miltinis virtinis su mėsa, padažas)
Žemaitiškas kastinys (kastinys, karšta bulvė su lupena)
Naminis obuolių pyragas su ledais
Naminė duonos gira
Stalio vanduo su citrina