Gerbiami kelionių Lietuvoje organizatoriai, turistai,
Maloniai kviečiame užsukti į senas tradicijas turintį gyvos muzikos klubą – smuklę „Juonė pastuogė“, kuris įsikūręs Šiaulių miesto centre jaukioje ir ramioje vietoje. Pas mus naujai rekonstruotame vasaros kiemelyje, kur daug žalumos ir grynas oras, galėsite pailsėti nuo kelionės triukšmo, papietauti, išgerti šalto alaus ar giros bokalą. Vienu metu galime priimti iki 250 lankytojų. Esant blogam orui aptarnaujame smuklės salėje (iki 70 žmonių) arba pavėsinėse įjungiame specialiai sumontuotus lauko šildytuvus. Pasirūpiname dviračių, motociklų, autobusų ir kito transporto parkavimu, kuris yra nemokamas.
Gurmanams galime pasiūlyti sočių tradicinių lietuviškų patiekalų ar ant laužo keptų gardumynų. Taip pat turistams ir mūsų svečiams siūlome Žemaitijos regiono valgių degustaciją (cibulynė, kastinys su karštomis bulvėmis, spirgutis, naminė kmynų gira ir kt. – juos turistinėms grupėms galima užsisakyti iš anksto).
Turėdami šiek tiek laiko pas mus galite apžiūrėti originalią alaus bokalų kolekciją ir išbandyti sunkiausią Lietuvoje kantri dviratį, kurio ratai pagaminti iš girnapusių. Apžiūrėti armoniką ilgiausiomis dumplėmis ir didžiausią taburetę Lietuvoje arba pasimatuoti didžiausią odinę kaubojišką skrybėlę. Savaitgaliais smuklės salėje arba vasaros kiemelyje vyksta gyvos muzikos vakarėliai.
Žemaičių regiono valgių degustacija

Turistų grupėms ir smuklės „Juonė pastuogė“ svečiams galime pasiūlyti žemaitiškų patiekalų degustaciją (cibulynė, kastinys su karštomis bulvėmis, spirgutis su karštomis bulvėmis, naminė kmynų gira ir kt.). Tai autentiški Žemaitijos regiono patiekalai, kuriuos valgydavo mūsų tėvai ir senoliai.  Degustacijos užsakomos iš anksto ir yra paruošiamos mažesnėms ar didesnėms turistų ir lankytojų grupėms (10 – 40 žmonių) ant atskiro bendro stalo. Degustacijos valgių sudėtis, kiekis ir jų kaina derinama atskiru susitarimu.

1 VARIANTAS: 9,00 €
 

ŽEMAITIŠKŲ VALGIŲ DEGUSTACIJA
 
Raugintų kopūstų sriuba su šonine (rauginti kopūstai, šoninė, bulvės, morkos, svogūnai, žalumynai, esant dideliam kiekiui verdama ant laužo dideliame puode po atviru dangumi, patiekiama karšta atvykus turistams)
Lašiniuotis (miltinis virtinis su mėsa, padažas)
Žemaitiškas kastinys (kastinys, karšta bulvė su lupena)
Naminis obuolių pyragas su ledais
Naminė duonos gira
Stalio vanduo su citrina

 

2 VARIANTAS: 9,80 €
 
 
Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas (išsirinkti):
Kiaulienos kepsnys ~120 g (kiaulienos nugarinė, bulvės, šviežios daržovės)
Vištienos kepsnys ~120 g (vištienos filė, ryžiai, šviežios daržovės)
Kepta žuvis ~100 g (lydekos filė, ryžiai, šviežios daržovės)
 
Naminis obuolių pyragas su ledais
Kava / arbata
Stalo vanduo su citrina

 

3 VARIANTAS: 11,0 €
 

Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas:
Firminiai cepelinai su mėsa (patiekiama su spirgučiais ir grietine)
 
Naminis obuolių pyragas su ledais
Kava / arbata
Stalo vanduo su citrina
 
4 VARIANTAS: 11,50 €
 

Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas:
Vištienos kepsnelis ant griliaus (kepta vištienos šlaunelių mėsa ant griliaus, patiekiama su ryžiais, šviežių daržovių salotomis, česnakiniu padažu)
 
Naminis obuolių pyragas su ledais
Kava / arbata
Stalo vanduo su citrina

 

5 VARIANTAS: 12,50 €
 

Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas:
Vištienos kepsnys (kepta vištienos filė, patiekiama su ryžiais, šviežių daržovių salotomis,  balzamiko padažu)
 
Naminis obuolių pyragas su ledais
Kava / arbata
Stalo vanduo su citrina
 
6  VARIANTAS: 12,50 €
 

Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas:
Kiaulienos sprandinės kepsnys „Pastuogės šmotas“ (kiaulienos sprandinė kepta ant griliaus, patiekiama su keptom bulvėm, viežių daržovių salotomis, saldžiarūgščiu padažu)
 
Naminis obuolių pyragas su ledais
Kava / arbata
Stalo vanduo su citrina
 
7 VARIANTAS: 14,00 €
 

Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas:
Lašišos kepsnys (kepta lašišos filė, patiekiama su apkeptomis bulvių skiltelėmis, viežių daržovių salotomis)
 
Kava / arbata
Naminis obuolių pyragas su ledais
Stalo vanduo su citrina
 
8 VARIANTAS: 17,50 €
 

Užkandis (išsirinkti):
Daržovinė sriuba (bulvės, morkos, svogūnai, šparaginės pupelės, žirneliai, paprika, česnakas, žalumynai)
Salotos (feta sūris, agurkai, pomidorai,  paprika, salotų lapai, patiekiama su žolelių ir aliejaus padažu)
Pagrindinis patiekalas:
Jautienos kepsnys su grybų padažu (jautiena kepta ant griliaus, patiekiama su keptom bulvėm,  troškintomis daržovėmis)
 
Naminis obuolių pyragas su ledais
Stalo vanduo su citrina
 
Grupės vadovas ir vairuotojas maitinami nemokamai!
Kompleksus galima skaidyti. Jums pageidaujant, kompleksą sudarysime iš pagrindinio valgiaraščio patiekalų. Patiekalus galite išsirinkti www.jonis.lt
Desertą galima pakeisti šiais patiekalais: vaisių salotos / ledai su trintomis braškėmis arba šokoladu ir riešutais.
Karštą patiekalą galima pakeisti:
– veganams ir vegetarams: virti grikiai arba lęšiai su kepintomis daržovėmis ir padažu;
– karštas žuvies patiekalas (kepta žuvis su daržovių padažu).